Aldert van der Veen tweede in Hallum

Afgelopen vrijdag (7 september 2018) werd de Wielerronde van Hallum verreden. Een amateurkoers, georganiseerd door WV Snits, met een lengte van 40 rondes van zo’n 1,5 kilometer, wat neerkomt op in totaal zo’n 60 kilometer. Aldert (junior) zette hier een zeer straffe prestatie neer en heeft hier ook een verslag over geschreven. Hier volgt zijn verslag:

Om 18:30 klonk het startschot om van start te gaan over het parcours wat in Hallum lag met een lengte van ongeveer 1,5 km. Guillaume zat al snel mee in de aanval voor de leidersprijs, die aanval duurde niet heel lang of het peloton was alweer aangesloten. Even later ontstond er een kopgroep die al een aardig gat had geslagen en dat ook aardig lang wist vol te houden, tot op een gegeven moment het peloton de kopgroep weer terug wist te halen.

Na circa de 20e ronde ontstond er weer een kopgroep waar we met 3 man van Kapenga heen wisten te rijden (Philip, Guillaume en Ik) Philip had een groot aandeel in het brengen van de andere 2 mannen naar de kopgroep, de kopgroep was 9 man sterk. Al snel hadden we 15 seconden voorsprong op het peloton wat al snel veranderde in 30 seconden. 2 ronden voor het eind waren er veel demarrages in de kopgroep voor een podiumplaats, die demarrages mislukten allemaal. De laatste ronde waren er nog een paar demarrages die ook mislukten, met nog zo’n 200 meter te gaan zat ik slecht gepositioneerd op ongeveer plek 5. Met een sterke sprint wist toch nog een 2e plek te bemachtigen in de wielerronde van Hallum. Philip werd 7e, Guillaume werd 6e. Helaas moest Jelmer al eerder het peloton laten gaan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.