Geslaagd NCK voor WV Kapenga Homecenter

Afgelopen Zaterdag 29 september, werd het jaarlijkse NCK verreden, hier strijden verschillende ploegen in een ploegentijdrit om de nationale titel. Ook WV kapenga Homecenter werd hier goed vertegenwoordigd, het had een ploeg in de D-categorie, met de jeugd, en een ploeg in de B-categorie, met de nieuwelingen en junioren.

Het evenement werd op kwart voor tien in Dronten afgetrapt met de B-categorie. Om iets na tienen startte de ploeg van Kapenga met Lars Stienstra, Aldert van der Veen, Philip Sijbrandi en Werner van der Meer. De vier mannen hielden het tempo er goed in en finishten na 44 minuten en 26 seconden knap als 12e. Ze deden dat over een afstand van ongeveer 35 kilometer, met een gemiddelde snelheid van maarliefst 47 kilometer per uur. In de B-categorie deden in totaal 48 ploegen mee.

Later die dag startten ook Thomas Matahelumual, Stefan ten Hoeve, Jannet de Vries en Jelrik Hiemstra voor hun ploegentijdrit over bijna 12 kilometer door de polder, zij moesten het opnemen tegen 41 andere clubs. Ook deze ploeg reed stevig door en zo behaalden zij een zeer mooie 16e plek. Dat deden ze in een tijd van 17 minuten en 50 seconden, en met een gemiddelde snelheid van ruim 39 kilometer per uur.

 

(foto door Erik Homan)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.