Het weekend van ….. Guillaume Visser

Arno Wallaard memorial junioren, 21 april 2018

 

We vertrokken om 6 uur in de ochtend om naar Meerkerk te gaan. We stonden met zes man aan de start: Friso Jukema, Jelmer Koehoorn, Jens Nieuwenburg, Philip Sijbrandi, Werner van der Meer en ikzelf. De start vond plaats om 9:30 uur.

De wedstrijd was nog geen eens begonnen en ik had al pech. Mijn achterwiel liep tegen mijn rem aan. Terwijl ik al aan de start stond ,ging ploegleider Sake Jan mij proberen te helpen. Gelukkig lukte dit, maar dit hield wel in dat ik mijn achterrem heel hard in moest drukken om goed te kunnen remmen. Ik zeg: een lekker begin van de wedstrijd.

Na de neutralisatie moesten we vier rondjes van 24 kilometer fietsen en daarna nog 3 rondjes van 6,5 kilometer om vervolgens in totaal 117 kilometer af te leggen.

De omstandigheden voor de wedstrijd waren erg goed, bijna geen wind en een lekker zonnetje. Het was een erg leuke koers en er waren gelukkig geen valpartijen. Hierdoor waren er weinig uitvallers.

Zoals ik gehoopt had, heb ik de klassieker uitgereden. Ondanks dat ik tijdens de wedstrijd nauwelijks wat gegeten heb. Ik had namelijk bij een eerdere wedstrijd mijn voortanden kapot door een valpartij, waardoor het kauwen moeilijk ging.

Maar ik ben weer een ervaring rijker.

Op naar de volgende wedstrijd!

 

Guillaume Visser.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.