Het weekend van … Lars Stienstra

Afgelopen zaterdag stond de ronde van Ternaard op het programma. Nieuwelingen en junioren reden samen tijdens deze wedstrijd. Het was een omloopje van 2,5 kilometer, die ze 20 keer af moesten leggen. Er stond veel wind, dus dat beloofde een mooie wedstrijd te worden. Lars Stienstra reed hier na een sterke wedstrijd naar een podiumplaats, hier is zijn verslag:

Een paar weken geleden was ik gevallen in de ronde van Twente waardoor ik nog steeds last van mijn kuit had, ik wilde deze ronde gebruiken om te testen of het wel ging lukken om het peloton bij te houden.
Toen het start schot klonk voelden mijn benen al snel erg slecht aan, ik moest een gaatje laten vallen op het peloton. Ik zat ongeveer 5 rondjes in de achtervolging met een groepje waar ook Arjen bij zat, we kwamen weer terug. Mijn benen voelden steeds beter, dus ik probeerde op te schuiven. Ik kwam voorin het peloton en toen het daar een beetje stil viel greep ik mijn kans, en ik viel aan.
Er ontstond een kopgroep met 2 anderen (Mike Schuch en Steyn Lamberink). Een paar rondes verder kregen we te horen dat we 40 seconden voorsprong hadden op het peloton. De samen werking was erg goed en het afstop werk door de kapenga renners bracht ons op 1 minuut en 7 seconden voorsprong op het peloton.
In de laatste paar rondes konden we wat krachten sparen, omdat we genoeg tijd over hadden.  Aangekomen in de laatste ronde had ik net een kopbeurt gedaan tegen de wind in, Mike Schuch plaatste op dat moment een aanval en Steyn Lamberink kon mee, ik kon ze niet meer bij houden.
Ik passeerde uiteindelijk als 3e de finish  bij de nieuwelingen en junioren, en ik werd 2e bij de nieuwelingen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.