Over ons

WV Kapenga Home Center

 • Ons motto: Fietsend de toekomst in!

  Onze ambitie: Een positieve bijdrage leveren aan de wielersport in Noord-Nederland door het bieden van kwalitatief goede trainingen en begeleiding. We zijn een vereniging die bouwt. Daarom ligt de nadruk op de werving, opleiding en ontwikkeling van de jeugd(categorie 1-7), nieuwelingen, junioren en dames. We concentreren ons daarbij op het wielrennen op de weg en in de winter op het veldrijden.

  Doelen:

  • Het opleiden van jeugd, nieuwelingen en junioren (top- en breedtesport). We willen hen perspectief bieden om, ook op latere leeftijd, op hoog niveau de wedstrijdsport te bedrijven. Belangrijk is dat al onze leden hun talenten kunnen ontplooien.
  • Bevorderen deelname aan wedstrijden door leden.
  • Het mede-organiseren van wedstrijden voor de verschillende categorieën en op elk niveau (trainingswedstrijd, criterium, klassieker, jeugdronde). Dit alles in een plezierige stimulerende sfeer.
  • Begeleiding van trainingen en wedstrijden door gekwalificeerde trainers en begeleiders die jaarlijks worden bijgeschoold.
  • Een financieel en bestuurlijke goede vereniging blijven.
  • Organisatie van trainingskampen, activiteiten en informatieavonden.

  Onze vereniging draait op vrijwilligers. Duidelijk moet zijn welke werkzaamheden binnen de vereniging gedaan moeten worden en welke kwaliteiten daarvoor nodig zijn. Wij willen een vereniging zijn waarbij vrijwilligers zich betrokken en gewaardeerd voelen en daardoor bereid zijn werkzaamheden op zich te nemen.

  De fietser

 • De WV Kapenga Home Center uit Drachten is een vereniging die zich hoofdzakelijk richt op de wedstrijdsport. Wanneer je lid wordt van de Wielervereniging moet je ook een licentie bij de KWNU aanvragen. Als lid krijg je training van deskundige trainers en begeleiders gericht op elk niveau en kun je deelnemen aan verschillende soorten wedstrijden

  Elke categorie heeft zijn eigen trainers en begeleiders die je zoveel mogelijk begeleiden in de wielersport, variërend van trainingen tot begeleiding tijdens wedstrijden en van voeding tot onderhoud van je fiets.

  Clubtrainingen

  In de winter en het vroege voorjaar vinden de trainingen plaats op zaterdag en zijn gericht op duurtraining en kracht maar ook wordt er gecrossed door het bos.

  Vanaf het begin van de zomertijd tot eind september gaan de clubtrainingen naar de dinsdag- en donderdagavond. De Jeugd traint elke dinsdag- en donderdagavond op onze eigen wielerbaan op sportpark Fennepark in Drachten. Hier wordt de nadruk verlegd van duurtrainingen naar intervaltrainingen en techniek.

  De oudere categorieën trainen elke dinsdagavond vanuit Gorredijk (Sportcentrum Unifit achter de Jumbo aan de Badweg) gericht op snelheid, interval en techniek. Daarnaast trainen zij af en toe ook op de baan en worden er trainingswedstrijden op de baan georganiseerd als trainingselement.

  Voor iedereen die wel eens wil voelen of wielrennen een leuke sport is bestaat de mogelijkheid om een aantal keren gratis en onverplicht deel te nemen aan een clubtraining. Je kunt je hiervoor melden bij de trainers.

  Clubkleding

  Kleding 1Wanneer je lid wordt van de Wielervereniging, verwachten we ook dat je onze clubkleding aanschaft.  Je bent namelijk verplicht om trainingen en wedstrijden te rijden in de clubkleding. Je kunt zelf je kledingpakket samenstellen (kleding wordt je eigendom). Er is onder andere keuze uit een koersbroek, lange broek, koersshirt, zomerjas, winterjas, bodywarmer, snelpak, arm- en beenstukken.

  We hebben een contract met Forte Sportswear. Via onze eigen Kapenga Home Center pagina op de webshop van Forte kun je zelf bepalen welke kleding je wilt aanschaffen.

  Mocht je nog meer informatie willen hebben of vragen Whebben? Neem dan gerust contact op met het secretariaat van de club (secretariaat@wvdrachten.nl).

  Procedure lid worden WV

  Als je lid wilt worden kan dat via het formulier hier op de site .Wij zorgen er vervolgens voor dat je ingeschreven wordt bij de Wielervereniging en bij de KNWU zodat je een wedstrijdlicentie aan kunt vragen. Je krijgt van ons een bevestiging samen met uitleg over de contributie, aanvraagprocedure licentie, informatie over trainingen en wedstrijden e.d.

  Om wedstrijden te kunnen rijden dien je in het bezit te zijn van een zogenaamde bikechip (transponder). Deze chip wordt gebruikt om tijdens wedstrijden de uitslagen te registreren. Zodra je voor de eerste keer je toegangsgegevens krijgt van de KNWU, kun je deze chip kopen of huren via de KNWU (onderdeel mijn KNWU). Meer informatie vind je op de website van de KNWU, onderdeel mijn KNWU. Bestel de chip op tijd zodat je deze binnen hebt voordat het wedstrijdseizoen begint. Je moet de chip aan je voorvork monteren, hoe dit precies moet kun je hier vinden.

  Tevens moet iedereen van 17 jaar en ouder die voor het eerst een licentie aanvraagt een sportkeuring ondergaan. Meer informatie hierover vind je op de website van de KNWU - Sportkeuringen  of via het secretariaat.


 • Contributie WV Kapenga Home Center  2017

  Op de ledenvergadering van 9 februari 2017  is de contributie voor 2017 vastgesteld. De Wielervereniging heft voor de actieve leden contributie op basis van 3 leeftijdscategorieën: Jeugd, Nieuwelingen/Junioren en Senioren en niet op basis van licentiecategorieën. Naast de actieve leden is er onderscheid tussen passieve leden, donateurs en basisleden (leden zonder wedstrijdlicentie).

  Hieronder treft u een overzicht van de contributie per categorie aan.

  Categorie Contributie
  Jeugd (m/v) € 55,--
  Nieuwelingen en Junioren (m/v) € 70,--
  Senioren m/v) € 85,--
  Basislidmaatschap € 50,--
  Donateurs € 15,--

  In 2017 zal de contributie in de loop van het jaar geïnd worden. Vanaf 2018 zal de contributie aan het begin van het nieuwe jaar geïnd worden. Voor vragen over de contributie kun je contact opnemen met de penningmeester via penningmeester@wvdrachten.nl

 • Bestuur

  De WV Kapenga Home Center heeft een algemeen bestuur welke bestaat uit 7 leden met elk hun eigen takenpakket. Naast het bestuur heeft de vereniging ook een jeugdcommissie en een technische commissie welke via de jeugdvoorzitter en voorzitter technische commissie vertegenwoordigd zijn in het bestuur.

  Samenstelling bestuur.

  Functie Persoon E-mail
  Voorzitter vacant voorzitter@wvdrachten.nl
  Penningmeester vacant penningmeester@wvdrachten.nl
  Secretariaat Jacoba Hiemstra secretariaat@wvdrachten.nl
  Ledenadministratie Marijke Alkema ledenadministratie@wvdrachten.nl
  Technische commissie / Trainers Rudi Bissels technischezaken@wvdrachten.nl
  Jeugdcommissie Minne de Vries jeugd_commissie@wvdrachten.nl
  Wedstrijdzaken vacant wedstrijden@wvdrachten.nl
  Webbeheer Philip Sijbrandi / Friso Jukema webbeheer@wvdrachten.nl
  Statuten WV Kapenga Home Center

  De statuten zijn bijgewerkt tot en met 2016.

  Statuten 2016 WV Kapenga Home Center


 • Locatie Drachten: Sportpark de Fennen

  Voor de trainingen en baanwedstrijden wordt gebruik gemaakt van de wielerbaan op sportpark de Fennen in Drachten. Dit sportpark is aangelegd in 2005 en eigendom van het Sportbedrijf Smallingerland. De wielerbaan is circa 1100 meter lang en bestaat deels uit asfalt en deels uit klinkers, tevens is er voor de afwisseling een tunnel aanwezig. Naast de wielerbaan zijn er een skeeler- annex ijsbaan en voetbalvelden op het sportcomplex aanwezig.

  Adres:

  Sportpark De Fennen
  Noorderdwarsvaart 217 (nabij)
  9201 KK Drachten

  Overzichtskaart wielerbaan Drachten:

   de-fennen
  Trainingstijden

  In de winter en het vroege voorjaar vinden de trainingen plaats op zaterdag en zijn gericht op duurtraining en kracht maar ook wordt er gecrossed door het bos.

  Vanaf het begin van de zomertijd tot eind september gaan de clubtrainingen naar de dinsdag- en donderdagavond. De Jeugd traint elke dinsdag- en donderdagavond op onze eigen wielerbaan op sportpark Fennepark in Drachten. Hier wordt de nadruk verlegd van duurtrainingen naar intervaltrainingen en techniek.

  De oudere categorieën trainen elke dinsdagavond vanuit Gorredijk (Sportcentrum Unifit achter de Jumbo aan de Badweg) gericht op snelheid, interval en techniek. Daarnaast trainen zij af en toe ook op de baan en worden er trainingswedstrijden op de baan georganiseerd als trainingselement.

  Voor iedereen die wel eens wil voelen of wielrennen een leuke sport is bestaat de mogelijkheid om een aantal keren gratis en onverplicht deel te nemen aan een clubtraining. Je kunt je hiervoor melden bij de trainers.

  Voor gedetailleerde informatie over de trainingen check Menu Trainingen

  Hieronder vind je een globaal overzicht van de trainingstijden per categorie.

  Categorie Dinsdag Donderdag
  Jeugd (cat. 1 t/m 7)* 18.30-20.00 uur 18.30-20.00 uur
  Nieuwelingen 18.30-20.00 uur  Unifit Gorredijk
  Junioren 18.30-20.00 uur  Unifit Gorredijk
  Dames 18.30-20.00 uur  Unifit Gorredijk
  Amateurs, Masters en Sportklasse 18.30-20.00 uur  Unifit Gorredijk
  Elite en Belofte 18.30-20.00 uur  Unifit Gorredijk

  De wielerbaan is open vanaf een kwartier voor aanvang van de training tot een kwartier na het einde van de training. Graag een kwartier voor aanvang van de training aanwezig zijn.
  * In de reguliere vakantieperiodes (meivakantie en zomervakantie) en op feestdagen zijn er géén trainingen.

  Reglement Wielerbaan Drachten

  Hieronder staan de reglementen waar iedere wielrenner zich aan moet houden tijdens een wedstrijd of training op de wielerbaan van gemeente Smallingerland.

  •  Rijrichting is linksom
  • Rijden in tegengestelde richting is verboden
  • Snelle rijders aan de binnenkant van de baan
  • Langzame rijders uiterst rechts rijden
  • Niet stilstaan op de baan
  • Het dragen van een helm is verplicht
  •  Iedereen rijdt voor eigen risico
  • Publiek achter de hekken
  • Volg altijd de instructies op van de organisatie
  • De fiets moet voldoen aan de reglementen van de KNWU

 • Het ontstaan van de Wielervereniging Kapenga Home Center:
  Sinds 1947 werd in Drachten jaarlijks een wedstrijd georganiseerd door LWV De Friesche Leeuw. Daardoor nam in Drachten en omstreken de belangstelling voor het wielrennen snel toe. Wekelijks werden in "Plan West" trainingsrondjes gereden door de lokale wielerliefhebbers. Van enige organisatie was nog geen sprake. Renners die bij een club wilden, moesten naar Groningen, Leeuwarden of Heerenveen. Aan de daarvoor te overbruggen afstand kleefden veel bezwaren. Aan de oproep van initiatiefnemer F. Kuperus werd dan ook ruim gehoor gegeven. Op 2 mei 1956 kwamen in "Hotel Hamburg" te Drachten veel wielerliefhebbers bijeen voor de oprichtingsvergadering. Onder hen talrijke jongeren uit de omliggende dorpen. Zij werden ruimschoots voorgelicht door de heren A. Andriessen sr. en jr. van LWV De Friesche Leeuw, die bovendien toezegden alle medewerking te willen verlenen bij de verdere opbouw van deze nieuwe vereniging. Andriessen jr. legde de nadruk op een goede training; het gebruik van alcohol en tabak werd ernstig ontraden. Hij onderschreef de noodzaak van een medische keuring en raadde het bestuur aan afgekeurde renners niet te laten starten. Hij onderstreepte zijn woorden door een hometrainer in gebruik te geven voor training in de wintermaanden.

  Na het enthousiaste verhaal van de heren Andriessen kon het voorlopige bestuur 16 renners en een zestal leden inschrijven. In het voorlopige bestuur werden gekozen: F. Lightard, F. Kuperus, A. Numan en G.H. Ensing. Het bestuur voorzag voor de Drachtster wielerclub een gezonde ontwikkeling. Men refereerde daarbij aan de positieve ontwikkelingen die zich bij de oprichting van WV Olympia in Heerenveen hadden voorgedaan. Gestart met 11 leden, was die vereniging binnen een paar jaar gegroeid tot 40 leden.

  De eerste activiteiten waren gericht op wegtrainingen. Daarvoor was in overleg met de verkeerspolitie een oefentraject bij Drachtstercompagnie gevonden. Ook werden plannen gemaakt voor onderlinge wedstrijden.

  Periode 1961-1981:
  Voor het seizoen 1961 had WV Drachten samen WV Olympia een vergoedingssysteem ontwikkeld om meer renners uit andere delen van Nederland naar het noorden te krijgen. Daarmee moest de wielersport in Friesland aantrekkelijker worden. Merkwaardig genoeg ging WV Drachten er zelf de fout mee in. In één van de eerste wedstrijden in het seizoen 1961 was de nieuwe regeling onvoldoende bekend gemaakt. Terecht maakten de renners daar opmerkingen over. Publiekelijk bood penningmeester Van der Heide in "Wielersport" daar zijn verontschuldigingen voor aan.

  Wiebe Boonstra was in het begin van de jaren 60 één van de eerste renners die successen voor de WV Drachten boekte. Aan het eind van de jaren 60, begin jaren 70 was WV Drachten succesvol, zowel met individuele renners als collectief. De eerste Caraco - fabrieksploeg bestond voornamelijk uit renners van de WV Drachten. Een verrassend hoogtepunt werd bereikt door Emi Nieuwenhuis. In 1971 werd hij 3e op het NK achtervolging; in 1974 volgde nog een 2e plaats op het NK 50 km baan. In 1972 kwam een nieuw succes. Bij het Nederland clubkampioenschap ploegenachtervolging werd WV Drachten verassend 3e. De renners van WV Drachten maakten goed gebruik van de baanervaring van Emi Nieuwenhuis. Max van der Klooster, Anne Wiegersma en Durk Steensma trokken zich helemaal aan hem op. In de kwartfinale moesten ze nipt buigen voor de latere winnaar Alcmaria Victrix. De strijd om het brons wisten ze duidelijk in hun voordeel te beslissen.

  In 1972 zorgde de WV Drachten voor een Friese primeur. De vereniging organiseerde dat jaar op 30 oktober de eerste nationale veldrit in Friesland. Bij Hemrik was een bijzonder fraai parkoers uitgezet. Tuincentrum Oeds Kuperus zorgde voor de financiële ondersteuning. Daarna werd door de vereniging vele jaren in Drachten de Leembultcross georganiseerd. Daarin werd samengewerkt met de Stichting Diamant van het Noorden. In de discipline veldrijden heeft WV Drachten een hele goede naam opgebouwd. Klaas Stobbe (De Wilp) werd in de periode 1983 t/m 1991 maar liefst achtmaal Nederlands kampioen bij de Veteranen. Ook werd Klaas Stobbe diverse malen Wereldkampioen in het Belgische Mol.

  Periode 1981-1995:
  Op 24 maart 1981 werd het 25-jarig bestaan feestelijk gevierd. Tijdens de viering werd oud-voorzitter J. Dijkstra tot erelid benoemd. Die eer viel later ook te beurt aan G. Ensing, Elte Hofstra, Klaas Stobbe en Durk Steensma. Allemaal wegens grote bestuurlijke of sportieve verdiensten voor de club.

  In de jaren 80 kwam het grote talent Eddy Schurer (Bakkeveen) in de schijnwerpers te staan. Hij kwam, zag en overwon. In augustus 1987 was hij de eerste renner van WV Drachten die beroepsrenner werd. Hij zou dat t/m het seizoen 1994 blijven.

  Een topjaar voor de WV Drachten was 1992. Dat seizoen werden maar liefst 33 overwinningen behaald door renners van WV Drachten. Het hoogtepunt was wel het districtkampioenschap. Daar werden vier titels behaald: Wieger Oosterwoud (Amateurs-A), Jan Bakker (Amateur-B), Emi Nieuwenhuis (Veteranen) en Tim Hiemstra (Nieuwelingen). In 1993 werden ook nog veel fraaie overwinningen behaald. Zo werd Tim Hiemstra Nederlands kampioen op de weg bij de Nieuwelingen te Vijlen. Ook behaalde Tim Hiemstra dat jaar 2 bronzen medailles op de Jeugd Olympische Spelen te Valkenswaard.

  Periode 1995-2000:
  Na deze succesjaren kreeg de wielervereniging Drachten echter tegenslag te verwerken: de vereniging had geen voorzitter. Organisatorisch ging de vereniging daardoor door een dal.
  In november 1995 werd Thijs Haak bereid gevonden voorzitter van de vereniging te worden. Er werd besloten om, voor het in eerst in de geschiedenis van de wielervereniging, een jeugdafdeling op te zetten. Ook werd er gestreefd naar meer samenwerking tussen Friese wielerverenigingen en tot slot werden er veel acitiviteiten en ideeën ontwikkeld om talentvolle renners voor de club te behouden. Voorzitter Thijs Haak stelde zijn functie medio 1997 al weer ter beschikking.

  Sinds 1995 ging het de wielervereniging Drachten echter voor de wind. Auke Dalstra werd de nieuwe voorzitter. De jeugdafdeling werd nog beter ontwikkeld en er werd nieuw beleid opgesteld i.v.m. trainingen en de begeleiding . Ook werden er met diverse sponsors sportieve afspraken gemaakt. De sponsors zijn terug te vinden op de kleding van de wielervereniging en op de teamfietsen van elite-/neo amateurs.

  Sinds het jaar 2000 telt de wielervereniging Drachten in alle categorieën mee. Albert Schurer zorgde voor overwinningen in Nationale clubcompetitie. Ook Tim Hiemstra en Herman Steensma keerden terug naar de wielervereniging Drachten e.o. In het jaar 2002 werden er diverse ereplaatsen en overwinningen behaald. Zo won Tim Hiemstra ondermeer de Ronde van Twijzelerheide en Herman Steensma de Ronde van Rottevalle en de Ronde van De Wilp. In 2003 is de wielervereniging als twaalfde geëindigd in de eindstand van de Nationale clubcompetitie.

  Periode 2008-2015:
  Tussen 2008 en 2015 gaat de Wielervereniging onder de nieuwe naam WV Woonexpo Kapenga Drachten door het leven. Wiebren Veenstra is als oud-prof aangetrokken als ploegleider voor de elite en beloften. Samen met o.a. Rudi Bissels en Rein Oppewal wordt hard gewerkt om weer nieuwe talenten als Pieter Weening op te leiden voor de toekomst.

  2010 was een echt top jaar voor de wielervereniging. Rein Oppewal werd in 1 jaar zowel Nederlands, Europees als Wereldkampioen bij de Masters. Daarnaast is Wendy Oosterwoud Nederlands kampioen geworden bij de Nieuweling-meisjes. In totaal werden er in 1 jaar 8 titels veroverd door de renners en rensters, een unieke prestatie. Ook is er in 2010 een geheel nieuw bestuur gevormd om ook de komende decennia te investeren in het wielrennen in Drachten en wijde omgeving.

  2011 was een zeer bijzonder jaar voor de vereniging. Op zowel het technische als het sportieve vlak werd enorme progressie geboekt met een groot aantal titels als eindresultaat. Zowel Jan Brander (Oostenrijk) als Rein Oppewal (Oostenrijk en België) werden dit jaar Wereldkampioen op de tijrit bij de Masters. Een zeer bijzondere prestatie, maar daarvan hadden we er mee dit jaar. Wendy Oosterwoud prolongeerde haar tijdrittitel bij de Nieuweling-meisjes, Melissa Steenhof evenaarde deze prestatie door Nederlands Kampioen op de Weg te worden bij de Nieuweling-meisjes net zoals Jan Brander bij de Masters (tijdrit). Deze 4 kampioenen zijn tijdens de jaarlijkse Clubdag door het bestuur geëerd met een speciale trofee voor hun bijzondere prestaties. Bovendien is Rein Oppewal tijdens de, door de Wielervereniging georganiseerde, districtskampioenschappen in de Kompenije gehuldigd als winnaar van de Gonnie Brouwer Memorial 2011.

  Naast deze titels lieten ook de Eliterenners na een aantal magere jaren weer van zich horen. De ploeg wist zich na uitstekende optredens in de klassiekers te plaatsen voor het Finaleweekend van de Clubcompetitie, iets wat al enige jaren niet was gelukt (beste Friese ploeg). Ook lieten Andries Weening en Elzo Vos van zich horen op het NK en won Andries onze eigen Ronde van Gerkesklooster. Dit geeft zeker goede hoop voor de komende jaren. Zeker in de wetenschap dat er een goede lichting Nieuwelingen op komst is die al dit jaar bijzondere dingen heeft laten zien (David Keuning, Eit Visser, Remco v/d Ploeg en Mauro Bissels).

  Naast de regulier weg- en veldsport hebben dit jaar ook een aantal renners en rensters met een beperking onderdak gevonden binnen de vereniging. Bekendste renster het afgelopen jaar was Alyda Norbruis die 2e werd op het WK in het Deense Roskilde en door de bondscoach geselecteerd is voor de Olympische Spelen in London 2012.

  2011 kende naast hoogtepunten ook een aantal dieptepunten. Zowel Jan Krans als Gerrit Douma zijn het afgelopen jaar op veel te jonge leeftijd overleden. Beiden hebben zich jarenlang in verschillende functies ingezet voor de Wielervereniging.

  Missie 2012: Vaststellen van ons eerste eigen beleidsplan door de leden van de vereniging. Dit plan vormt de leidraad voor ons beleid voor de komende jaren om meer renners en rensters breedtesport te kunnen bieden en talenten te begeleiden naar de topsport en hopleijk nog meer bijzondere prestaties.

  2012 was een zeer succesvol wielerjaar voor de vereniging, de lijn die reeds in 2011 was ingezet heeft zich doorgezet in 2012. Sinds 2012 beschikt de wielervereniging over een eigen beleidsplan, is aangepast wielrennen als nieuwe discipline opgenomen binnen vereniging, is de technische staf uitgebreid met gediplomeerde trainers en zit het aantal leden in de lift.

  Ook op het wedstrijdvlak is het ondanks de crisis gelukt om voor 2013 en 2014 belangrijke wedstrijden naar Fryslân te halen. Naast de A7 Classic (10 editie), Jeugdronde en de criteriums kan daar in 2013 de Ronde van Gorredijk aan worden toegevoegd. Maar kers op de taart is het binnenhalen van het NK Wielrennen voor Nieuwelingen (m/v), Junioren (m/v) en Elite naar Ureterp in 2014!

  Op 7 maart 2014 zijn de wielerverenigingen Olympia uit Heerenveen en Woonexpo Kapenga uit Drachten gefuseerd. Een nieuwe club maar voortgekomen uit 2 verenigingen met een rijke historie. Onder de titel ‘Samen op Koers’ willen we het Friese wielrennen een impuls geven voor zowel de breedtesport als de opleiding van talenten.

  Periode 2016-2020:

  10 februari 2016 is een nieuw bestuur aangetreden en is de naam gewijzigd in Kapenga Home Center. Dankzij uitstekend werk van de sponsorcommissie is het gelukt om Kapenga Wonen uit Buitenpost en Leeuwarden en Homecenter uit Wolvega vast te leggen voor een periode van 5 jaar zodat de sponsoring verzekerd is en we kunnen bouwen aan de toekomst.

  Onder het motto ‘Fietsend de toekomst in’ is het nieuwe bestuur samen met de jeugdcommissie en de technische commissie aan de slag gegaan.

 • Te huur t.b.v. wielerwedstrijden en evenementen
  Voor onze eigen wielerwedstrijden, clinics en evenementen maar ook voor andere wedstrijden beschikt de Wielervereniging over materiaal wat tegen een beperkte vergoeding gebruikt kan worden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het Secretariaat.

  Podiumwagen -01:
  Multifuntioneel podium (300 x 160 cm) met neerklapbare zijwanden en losse podiumelementen.
  Podiumwagen -01

  Podiumwagen -02:
  Multifuntioneel podium (300 x 160 cm) met neerklapbare zijwanden en losse podiumelementen
  Podiumwagen-02

  Wielerspel:
  Vergelijkbaar met het wielerspel van Holland Sport is het WV Drachten Wielerspel. Het ruim 40 jaar oude spel bestaat uit 4 klassieke Jan Janssen racefietsen op rollerbanken die middels aandrijfkabels zijn aangesloten op een grote klok. Op de fietsen wordt tegen elkaar geracet, een rondje van de wijzers op de klok is 1 kilometer.

  Het Wielerspel staat op een aanhangwagen, is makkelijk in gebruik en is zeer geschikt voor Jeugdactiviteiten, sponsoracties, clinics en goede doelenacties
  Wielerspel
  Geluidsinstallatie:
  De geluidsinstallatie (foto 4) bestaat naast een versterker (met cd-speler en aansluitingen voor laptop e.d.) uit 8 luidsprekers op statieven, 400 meter kabel en diverse microfoons (zowel draadloos als met draad).
  Geluidsinstallatie

  Voor meer informatie over de verschillende te huren materialen kun je contact opnemen met het secretariaat van de wielervereniging.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.