Image Alt

Lidmaatschap

Lidmaatschap

WV Kapenga Home Center uit Drachten is een vereniging die zich hoofdzakelijk richt op de wedstrijdsport. Wanneer je lid wordt van de Wielervereniging wordt je automatisch basislid van de KNWU en kun je meedoen met trainingen, trainingswedstrijden en (inter-)clubwedstrijden. Wanneer je ook officiële KNWU wedstrijden wilt rijden, dan moet je ook een licentie bij de KWNU aanvragen. Als lid krijg je training van deskundige trainers en begeleiders gericht op elk niveau en kun je deelnemen aan verschillende soorten wedstrijden. Elke categorie heeft zijn eigen trainers en begeleiders die je zoveel mogelijk begeleiden in de wielersport, variërend van trainingen tot begeleiding tijdens wedstrijden en van voeding tot onderhoud van je fiets.

 

CONTRIBUTIE

De Wielervereniging heft voor de actieve leden contributie op basis van 3 leeftijdscategorieën: Jeugd, Nieuwelingen/Junioren en Senioren en niet op basis van licentiecategorieën. Naast de actieve leden is er onderscheid tussen passieve leden, donateurs en basisleden (leden zonder wedstrijdlicentie).

Per categorie geldt de volgende contributie per jaar:

Categorie Contributie
Jeugd (m/v) € 55,–
Nieuwelingen en Junioren (m/v) € 70,–
Senioren m/v) € 85,–
Basislidmaatschap € 50,–
Donateurs € 15,–

De contributie wordt aan het begin van het nieuwe kalenderjaar geïnd. Voor vragen over de contributie kun je contact opnemen met de penningmeester via penningmeester@wvdrachten.nl

 

CLUBKLEDING EN LEENFIETSEN

Wanneer je lid wordt van de Wielervereniging, verwachten we ook dat je onze clubkleding aanschaft.  Je bent namelijk verplicht om trainingen en wedstrijden te rijden in de clubkleding. Je kunt zelf je kledingpakket samenstellen (kleding wordt je eigendom). Er is onder andere keuze uit een koersbroek, lange broek, koersshirt, zomerjas, winterjas, bodywarmer, snelpak, arm- en beenstukken. Om de kosten voor onze leden te beperken ontvang je één set kleding in bruikleen.

We hebben een contract met Kalas Sportswear. Via de verenigings webshop van Kalas kun je zelf bepalen welke kleding je wilt aanschaffen. Leden met een wedstrijdlicentie krijgen van de vereniging eenmalig een kledingset bestaande uit: een koersbroek, een wielershirt en een 4seasonsjack. Vraag naar de voorwaarden!

Voor nieuwe jeugdleden zijn er vele leenfietsen beschikbaar inclusief fietsschoenen. Zo kan je als nieuw lid een jaar proberen of de sport bij je past zonder een grote investering te doen.

 

Wil je eerst liever contact met de vereniging? Je kunt ook een aantal keer komen mee trainen.

Lid worden

    Of toch eerst even meetrainen

    Meld je gerust aan voor training voor je gelijk lid word