Wielervereniging Kapenga Home Center

  /  Nieuws   /  Regionale jeugdtraining Bloeizone Fryslân Tour
Bloeizone Fryslân Tour finisht in Drachten (Wielervereniging Drachten)

Regionale jeugdtraining Bloeizone Fryslân Tour

De plaats Drachten mag de laatste etappe van Bloeizone Fryslân Tour voor dames verwelkomen, zowel de start, doorkomst als de finish zal in het centrum van Drachten plaatsvinden. De dag van de wedstrijd is zaterdag 5 maart 2022, start zal zijn om 9.45 uur. Rondom deze wedstrijd zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd door het Sportbedrijf Drachten. De wielervereniging Kapenga Home Center wordt verzocht om het jeugdwielrennen zichtbaar te maken. Het lijkt ons leuk om dit met alle verenigingen uit het noorden te doen.

Kortom wij nodigen jullie uit voor een gezamenlijke training op onze wielerbaan en dan afsluitend fietsen naar het centrum, waar de jeugd mag finishen net voor de aankomst van de dameswedstrijd. Daarna kun je de aankomst zien van de dameswedstrijd en de prijsuitreiking meemaken!


Ontvangst/verzamelen om 10.30 uur bij de wielerbaan
(adres: Noorderdwarsvaart 217, 9201 KK Drachten)
De training start om 10. 45 uur
Richting het centrum 11.30 uur (verzamelen parkeerplaats VV drachten)
Rond 12.20 uur over de finish.
Daarna is de mogelijkheid om finish van de dames te zijn (verwacht 13.00 uur)

Wie doet er mee met de training en finisht over de eindstreep?
Graag willen wij weten welke verenigingen er mee willen doen en met hoeveel jeugdleden aanwezig zullen zijn, zodat we er een leuke ochtend van kunnen maken. Voor het fietsen naar het centrum willen wij graag een aantal begeleiders extra op de fiets mee hebben voor de veiligheid. Wie van jullie vereniging fietst ermee als begeleider?

Opgeven
Opgave jeugdleden/begeleiders kan gemaild worden naar secretariaat@wvdrachten.nl uiterlijk op donderdag 3 maart.
WV Kapenga Home Center zou het mooi vinden om met een grote groep jeugd de finishlijn te passeren en het jeugdwielrennen op de kaart te zetten.

Op 3 t/m 5 maart strijden de vrouwen in de Bloeizone Fryslân Tour wielerwedstrijd. Een driedaagse internationale wedstrijd voor vrouwen. Met de deelname van o.a. Trek-Segafredo, Jumbo-Visma en LIV Racing doen teams van internationaal topniveau mee. Op donderdag 3 maart is de openingstijdrit in Surhuisterveen, vrijdag 4 maart is de etappe Eastermar-Bakkeveen en op zaterdag 5 maart is de finale-etappe in Drachten. Je kunt de Bloeizone Fryslân ook live volgen via Omrop Fryslân.