Image Alt

Nieuws

  /  Nieuws

Op zaterdag 11 februari 2023 is de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2023 verreden op de wielerbaan in Drachten!Er stond een mooi peloton aan renners en rensters aan de start die in deze eerste wedstrijd met elkaar de strijd aan gingen. Een aantal actiefoto's van de wedstrijd is hieronder terug te vinden.De uitslag van de wedstrijd is in te zien via de website van de KNWU.

Op zondag 24 april organiseert Wielervereniging Kapenga Home Center de KMC Ronde van de Gouden Ketting voor de jeugd. Deze jaarlijkse terugkerende wedstrijd wordt verreden op de eigen wielerbaan in het sportpark De Fennen te Drachten. Deelname staat open voor jeugdrenners die lid zijn van de KNWU in alle jeugdcategorieën (1 t/m 7). KMC – de grootste kettingproducent te wereld - is hoofdsponsor voor de wedstrijd en de winnaar van elke categorie ontvang een gouden KMC ketting! We zijn dan ook als vereniging enorm blij met KMC als sponsor! De wedstrijd voor de jeugd in categorie 1 start om 09:30 uur.Om 11:30 uur vindt de ID Cycling wedstrijd plaats waarna we om 13:00 uur verder gaan met de wedstrijden vanaf categorie 5.

De KNWU competitiewedstrijd start zaterdag 19 maart om 11:00 uur op Sportpark de Fennen in Drachten. Wil je meedoen aan de KNWU competitiewedstrijd ? Meld je dan aan via MijnKNWU. Hiermee help je de vrijwilligers die de wedstrijd mogelijk maken enorm. Zorg er tevens voor dat je MyLaps chip op je fiets zit en is geactiveerd. Zonder werkende chip kom je niet voor in de uitslag. Tot zaterdag!

De plaats Drachten mag de laatste etappe van Bloeizone Fryslân Tour voor dames verwelkomen, zowel de start, doorkomst als de finish zal in het centrum van Drachten plaatsvinden. De dag van de wedstrijd is zaterdag 5 maart 2022, start zal zijn om 9.45 uur. Rondom deze wedstrijd zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd door het Sportbedrijf Drachten. De wielervereniging Kapenga Home Center wordt verzocht om het jeugdwielrennen zichtbaar te maken. Het lijkt ons leuk om dit met alle verenigingen uit het noorden te doen. Kortom wij nodigen jullie uit voor een gezamenlijke training op onze wielerbaan en dan afsluitend fietsen naar het centrum, waar de jeugd mag finishen net voor de aankomst van de dameswedstrijd. Daarna kun je de aankomst zien van de dameswedstrijd en de prijsuitreiking meemaken! Ontvangst/verzamelen om 10.30 uur bij de wielerbaan(adres: Noorderdwarsvaart 217, 9201 KK Drachten)De training start om 10. 45 uurRichting het centrum 11.30 uur (verzamelen